25 Haziran 2014 Çarşamba

Deniz altında ayaklar / Starfish and Fish toe nail art

(Please scroll down for English)

Herkese merhabalar,

Bugün yine ayak tırnaklarımla uğraştım biraz. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yüzme isteğim gittikçe artıyor. Yakında deniz kıyısında bir tatile çıkıyoruz ama ben öncesinde özlemimi gidermek için ayaklarımda deniz altı hissi yaratmak istedim. Bir ayağıma deniz yıldızları, diğerine bir balık ve baloncuklar yaptım. (Balık dizaynı için şuradaki balıkları çok beğendiğim için onlardan esinlendim.) Hadi yapılışına geçelim:

Deniz yıldızı:
1. Öncelikle tırnaklarımızı maviye boyayarak başlıyoruz. Malum, temamız deniz =)
2. Turuncu oje kullanarak, noktalama aleti yardımıyla yıldızlar çiziyoruz. (Kürdan da işe yarar. Eğer deniz yıldızlarının biraz büyük olmasını istiyorsanız, kürdanın sivri ucunu kesip kullanabilirsiniz.) Küçük tırnaklarınız benimki gibi çok küçükse deniz yıldızının sadece birkaç kolunu yapabilirsiniz.
3. Son olarak, deniz yıldızlarımızın üzerlerine minik beyaz noktalar konduruyoruz. Ben genelde ortaya bir nokta koyup sonra her kola ikişer nokta daha ekliyorum. Ve hazır!

Balık:
1. İlk olarak deniz temasına istinaden maviye boyuyoruz tırnaklarımızı.
2. Raptiyemizin arkasını kullanarak büyük bir yuvarlak yapıyoruz. (Ben buralarda heyecandan fotoğraf çekmeyi unutmuşum =) Kusura bakmayın.) Kürdan ya da kullanıyorsanız ince bir fırça yardımıyla balığın kuyruğunu yapıyoruz. İki çizgi de yapabilirsiniz, üçgen de yapabilirsiniz. Nasıl hoşunuza giderse ;)
Balık tamamlandıktan sonra balığın gözü için beyaz bir nokta yapıyoruz ve minik beyaz noktalar ile baloncuklar konduruyoruz tırnaklarımıza. Benim küçük tırnaklarıma balık sığmıyor hiçbir şekilde =) O yüzden sadece baloncuklar yaptım ama siz dilerseniz onlara da balık yapmayı deneyebilirsiniz.
3. Son olarak, balığımızın gözünü minik siyah bir nokta ekleyerek tamamlıyoruz. Hepsi bu!

Deniz yıldızı ve balık =)


Ortaya çıkan sonuçtan çok memnunum ben. Yine papatyalı ayaklarda olduğu gibi ayaklarımdan alamıyorum gözlerimi =) Neden böyle oluyor ki acaba? Ayak tırnaklarımı çok sık boyamadığım için mi? =)

Hadi şimdi sıra sizde =)

Sevgiler,

Alice




Hello everyone,

Today is another toe nail art day. With the approach of very hot weather, my desire for swimming is increasing. I’ll be going on a holiday soon but before that I have decided to create the “under the sea” effect on my toes. I created starfish on one foot, and fish and bubbles on the other. (For the fish design I was inspired by this design.) Let’s get our new design started:

Starfish:
1. Paint all of your toe nails blue. It is our sea =)
2. By using orange polish and a dotting tool (Toothpick also works. If you want the starfish to be bigger you can cut the tip of the toothpick.), make some stars. If your nails are very small like mine, you can just draw some hands instead of the whole starfish.
3. Lastly, add very small white dots on the starfish. I usually put one dot in the middle and add two more on each hand of the star. And that’s all!

Fish:
1. As in the starfish design, paint all of your toe nails blue.
2. Use the back of a pin (or another large circle, like the end of a pen, etc.) to make a circle. (I forgot to take photos here beacuse of overexcitement =) Sorry for that.) With the help of a toothpick or a thin detail brush, add the fish tail. It can either be two lines or a triangular shape. As you like it ;) Then, make a white dot as the eye of the fish and add tiny white dots for bubbles. My tiny toes do not allow me to draw any other fish. That’s why, I only added bubbles on them. However, you can try making fish if you like.
4. Finally, finish off by adding a tiny black dot on the fish’s eye. And you're done!

Fish and Starfish toe nail art

I really like the end result. Just like in the case of daisies, I cannot take my eyes off of my feet =) Why do you think this is so? Do you think it is because I do not paint my toes that often?

It is your turn now =)

Love,
Alice

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...