18 Temmuz 2014 Cuma

31 gün 31 tasarım - 8. gün: Metalik / 31 day challenge – Day 8: Metallic

Kanayan tırnaklar

 (For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

Herkese merhabalar,

31 gün 31 tasarım’ın 8. gününün konusu metalik renk. Metalik deyince aklıma robot çizmek geldi ilk olarak. Ama sonra kaç zamadır damlayan bir tasarım yapmak istediğim aklıma geldi ve  ikisini birliştirip metalik gri renk üzerine damlayan kan yapmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz =) Yapılışı şöyle:

1. Önce tüm tırnaklarımızı metalik gümüş rengine boyuyoruz. Ben iki kat sürdüm.
2. Tırnağımıza büyük noktalama aletimizle resimdeki gibi üç nokta yapıyoruz. Renk olarak kırmızı ve siyah karışımı kullandım ben. Bir kağıda kırmızı ve çok az da siyah oje damlatıp hafifçe karıştırdım. Fotoğraflarda belli oluyor mu bilmiyorum ama böyle yapınca kimi yerlerde daha açık kimi yerlerde daha koyu görünüyor ve bence tasarımımıza biraz daha gerçeklik katıyor. Ama siz dilerseniz istediğiniz tonda bir kırmızı kullanabilirsiniz.
3. Noktalarımızdan tırnağımızın üst tarafına doğru birer çizgi çekiyoruz. İnce fırça, noktalama aleti ya da kürdan kullanabilirsiniz. Ben dünkü yazımda bahsettiğim yeni fırça setimi kullandım. (Çok memnunum bu arada Flormar tırnak tasarımı fırça setinden. Almakta tereddüt edenlere tavsiye ederim.)  
4. Son olarak da tırnağımızın üst kısmında damlalarımızı eğimli çizgilerle birleştiriyoruz. Hepsi bu =)

Bleeding nail art for halloween

Yapılışı odukça kolay bir tasarım. Tüm tırnaklara uygulanmış hali böyle görünüyor. Beğendiniz mi? Yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim =)

Bleeding nail art for halloween

Bu arada, “dripping nail art” diye ararsanız, genelde tırnağın üst tarafına değil de uç tarafına yapıldığını göreceksiniz. Sanırım o şekilde daha kolay olacağı için. Ben bir de bu şekilde denemek istedim ve hoşuma da gitti. Ama siz aynı deseni tırnağınızın ucuna doğru da uygulayabilirsiniz.

Ayrıca ben genelde Cadılar Bayramını kutlamıyorum ama onun için çok uygun olabilecek bir tasarım bu. Hatta öyle bir durumda ojeyi dip taraftan derinize de biraz kaçırırsanız çok daha gerçekçi görünebilir. Denerseniz yorumlarınızı duymak isterim.

Sevgiler,
Alice



(Sıradaki renk: Gökkuşağı)





Bleeding nails nail art

Hello everyone,

The topic of 31 day challenge day 8 is metallic color. When I first thought of metallic colors, I thought of drawing a robot. But then, I remembered that for some time now, I have been considering trying dripping nail art. So I decided to combine these two ideas, in a way, and make dripping blood on metallic silver polish. This is how it is done:

1. First paint your nails a metallic silver. I applied two coats here.
2. With a big dotting tool, make three dots on your nails as shown in the picture. I used a mixture of red and black polish. I dropped red and a little bit of black on a paper and mixed them just a little. I don’t know if you can see the effect on the photos, but when you mix these colorslightly, you can see both bright and dark red on your blood drips which adds to the design. But of course you can use any tone of red of your choice.
3. Draw a line from the dots towards the bottom of your nails. You can use a thin brush, a dotting tool or simply a toothpick. I used the brush set I mentioned in yesterday’s post. (By the way, I like this Flormar Nail art brush set very much. If there are some people who are hesitating to buy it, I can ensure you that it works very well.)
4. Finally, combine the drips on the bottom of your nails with curved lines. That’s it =)

Bleeding nail art for halloween

It is pretty easy to do. This is the final look. Did you like it? If you share your comments, you will make me very happy =)

Bleeding nail art for halloween

By the way, if you google “dripping nail art”, you will see that the drips are usually drawn on the tip of the nails. I think it is for the ease it provides. I wanted to try it this way and I liked it too.  But you an apply the same design towars to tip of your nail.

Morover, this is an excellent design for Halloween! Also, if you try this out for a Halloween party, you can make it look like you really are bleeding by painting a little bit of your skin at the bottom of your nails ;) If you try, I would love to hear your comments.

Love,
Alice


(Next color: Rainbow)
            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...