10 Ekim 2014 Cuma

31 gün 31 tasarım - 19. gün: Galaksi / 31 day challenge – Day 19: Galaxies

 (For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

Galaksi nail art

Herkese merhabalar, 

Bugün ilk kez uyguladığım ve sonucundan çok memnun kaldığım bir tasarımla karşınızdayım. Bugünün 31 gün 31 tasarım konusu galaksi deseni idi. Eğer konu bu olmasaydı büyük ihtimalle daha önce de yaptığım gibi yine sonraki bir zamana ertelerdim. Bu teknik be desen bana ait değil. İnternette “galaxy nail art” diye aratırsanız hali hazırda bir sürü örnek göreceksiniz. Sanırım blogda şimdiye kadar galaksi tasarımı göstermememin sebebi de zaten çok kişinin yapmış olmasıydı. Ama iyi ki konu buymuş ve iyi ki yapmışım diyorum şuan. Yapımı çok kolay ve tırnaklarda inanılmaz güzel duruyor. Özellikle de gece!

Galaxy nail art


Yapılışı şöyle:
1. Tırnaklarımızı lacivert ya da siyah boyuyoruz. Ben Flormar398 kullandım ve galaksi tasarımı için en iyi seçim olduğunu düşünüyorum.
2. Taban rengimiz kuruduğunda, bir makyaj süngerini beyaz oje ile boyuyoruz ve bıraktığı desen görebilmek için bir parça kağıdın üstüne bastırıyoruz. Eğer oje çok fazla yada çok azsa ayarlamanız gerekebilir. Kağıtta çıkan yoğunluk hoşumuza gittiğinde de hafifçe ve çapraz bir şekilde tırnaklarımıza uyguluyoruz.
3. İkinci aşamayı bu defa sarı oje kullanarak tekrar ediyoruz. Beyaz ile üstüste gelebilir ama beyazı tamamen kaplamadığımıza emin olmalıyız.
4. Yine süngerle mavi oje uyguluyoruz. Aşamalar arasında en son uyguladığımız rengin kurumasını beklememiz gerekiyor.
5. Son olarak istediğimiz alana fuşya pembe uyguluyoruz. Burada kendimi tekrar etmemde fayda var: Tüm aşamalarda önceki renklerin üstüne de uygulama yapabiliriz ama hiçbir rengi tamamen başka bir renkle kaplamamaya özen gösterelim. Çünkü son halinde tün o renklerden birer parça görmek istiyoruz.
6. Simli bir oje ile de tasarımımızı tamamlıyoruz. Benim bu tasarımda kullandığım simli oje Rimmel London’ın “Disco Ball” isimli ojesi. İçinde gümüş, mavi ve pembe simler var ve bence bu tasarım ile mükemmel bir uyum sağladı. Bulabilirseniz kesinlikle tavsiye ederim. Ben bir süre önce Watsons’tan almıştım.

Galaxy nail art

Gün ışığında görüntüsü bu şekilde:

Galaxy nail art

Keşke kameram gece fotoğrafları da çekebilseydi de size gece ne kadar muhteşem göründüğünü gösterebilseydim. Gözlerimi ellerimden alamadım. Harika!

Galaksi nail art tasarımı için kullandığım ojeler:
Lacivert: Flormar 398 (Yazısı burada.)
Beyaz: Flormar Supermatte M103 Lily White
Sarı: Flormar Pretty P06
Mavi: Golden Rose Paris 249
Pembe: Golden Rose Paris 208
Sim: Rimmel London Lasting Finish 500 Disco Ball


Umarım beğenmişsinizdir. Eğer siz de denemek isterseniz beni twitter (@nailart_alice) ve instagram (@nailartinwonderland)’dan taglemeyi unutmayın.

Sevgiler,
Alice


(Sıradaki desen: Ebru)


Galaxy nail art

Hello my dear friends,

Today I’m here with a design that I’ve applied for the first time and I’m so happy with the end result. Today’s challenge was galaxy pattern. If it wasn’t for the challenge, I would postpone galaxy nails to a later time. The technique and the pattern does not belong to me. If you search “Galaxy nail art” on your search engine, you will see lots of samples. I guess the reason why I didn’t want to share such a known design in my blog was the fact that many people have already tried it out. However, I’m so thankful to the challenge that it made me do it. It is extremely easy to do and looks unbelievably gorgeous on your nails, especially at night!

Galaxy nail art

Here is how you can do it:
1. Paint all of your nails with a dark blue or black polish. I used Flormar 398 and I think it was the best choice for base color.
2. When your base color is completely dry, paint white polish on a makeup sponge. Dab it on a paper to see the effect. If there is too much or too little polish on the sponge, you might want to adjust it. When you are happy with how the sponging looks on the paper, apply it gently and diagonally on your nails.
3.  Repeat step two, but this time use yellow polish. You can overlap white and yellow polish but be careful not to cover all the white.
4. Again, you are going to use your sponge to apply a bit of light blue polish. We shouldn’t forget to wait for the last color to dry.
5. Lastly, sponge some fuchsia pink on the area you want. I am repeating myself here: Overlapping the colors is okay unless you cover one color completely. You want to see a bit of each color on your nail at the end.
6. Finally add glitter top coat and you’re done! The glitter polish I used for this design was again perfect for galaxy manicure as it had silver, blue and pink glitters in it. It is called “Disco Ball” by Rimmel London and you should definitely try it out.

Galaxy nail art

This is the final look in daylight:

Galaxy nail art

I wish my camera could capture its beauty at night. It is a very easy nail art design and you must try it out to see how it looks at night. It is simply gorgeous!

The polishes I’ve used for this galaxy nail art are:
Dark blue: Flormar 398 (Review here.)
White: Flormar Supermatte M103 Lily White
Yellow: Flormar Pretty P06
Blue: Golden Rose Paris 249
Pink: Golden Rose Paris 208
Glitter: Rimmel London Lasting Finish 500 Disco Ball


I hope you like this design. If you try it out, do not forget to tag me on twitter (@nailart_alice) and instagram (@nailartinwonderland).

Love,
Alice

(Next pattern: Water marble)

3 yorum:

  1. Bunu da çok beğendim. Renklerin ve simin uyumu çok güzel ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bir de kamera gerçekte nasıl göründüğünü gösterebilseydi =( Gündüz o kadar değil de gece çok güzel olmuştu. Benim şimdiye kadar enn bakmaya doyamadığım nail art'ım olabilir bu =)

      Sil
  2. Vallahi helal olsun bacım üşenmeden tüm tırnaklara uygulamışsın bunu, ben düz oje sürmekten acizim. Ayakta alkışlıyorum seni

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...