25 Şubat 2015 Çarşamba

Sevimli Ayıcık / Cute Teddy Bear Nail Art


(For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

Sevimli Ayıcık Nail Art

Herkese merhabalar,

Bugün minik ayıcığımdan etkilenerek yaptığım süper şirin bir tasarımla karşınızdayım. Ortaya çıkan sonuç beni oldukça memnun etti. Umarım siz de beğenirsiniz ^^

Cute Teddy Bear Nail Art - Sevimli Ayıcık Nail Art

Ayıcığımızı yapmak için:

1. Yüzük parmağımızı beyaz oje ile boyuyoruz.
2. Lila renk ojemizi ve şişenin içindeki fırçayı kullanarak aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi bir yarım daire çiziyoruz.
3. Aynı renk ile kulaklar için iki minik yuvarlak konduruyoruz.
4. Mor oje kullanarak kulakların daha belirgin olmasını sağlamak amacıyla iki minik mor nokta koyuyoruz.
5. Hani kulağın üst kısmı yuvarlak ama alt kısmı biraz düz olur ya, işte onu yapabilmek için mor noktanın alt kısmından lila ojemizle tekrar geçerek düzleştirebiliyoruz.
6. Tırnağın ucuna beyaz daha küçük bir yarım daire yapıyoruz.
7. Kürdan ya da noktalama aleti yardımıyla mor minik bir üçgen yapıyoruz ayıcığımızın burnu için.
8. Burundan aşağıya doğru küçücük bir çizgi çiziyoruz.
9. Ağzı için de bir yay şekli çizmemiz yeterli.
10. Son olarak gözler için iki minik siyah noktayı da ekledik mi ayıcığımız tamam!

Cute Teddy Bear Nail Art - Sevimli Ayıcık Nail Art

Ben ayıcığın kendini göstermesini istediğim için diğer tırnaklarıma daha sade desenler yapmayı tercih ettim. Ama bunu yaparken de ayıcığın kıyafetlerinden esinlenmeyi ihmal etmedim ^^ Küçük ve başparmaklarımı düz lila boyadım. İşaret parmağıma şerit bant kullanarak düz çizgiler yaptım. Bunun için:

1. Tırnağımızı beyaz boyuyoruz ve tamamen kurumasını bekliyoruz. (Dilerseniz bekleme süresini kısaltmak için hızlı kurutucu topcoat kullanabilirsiniz.)
2. Tırnağımıza şerit bantlarımızı yatay olarak yapıştırıyoruz. Temiz bir görüntü için bantların kenarlarının yapıştığından emin olmamız gerekiyor.
3. Tırnağımızı mor oje ile boyuyoruz.
4. Mor oje kurumadan dikkatli bir şekilde bantlarımızı çıkarıyoruz.

Cute Teddy Bear Nail Art - Sevimli Ayıcık Nail Art

Ve son olarak, orta parmağıma küçücük bir papyon yaptım. Bunun için:

1. Tırnağımızı mor boyuyoruz.
2. Kürdan ya da noktalama aleti yardımıyla papyon şeklinde iki minik üçgen yapıyoruz.
3. (Bu kısım isteğe bağlı.) Papyonun ortasına minik bir gümüş zımba yerleştiriyoruz. Eğer zımbanız yoksa gümüş nokta da kondurabilirsiniz. Ve hepsi bu!

Cute Teddy Bear Nail Art - Sevimli Ayıcık Nail Art

Sonunda böyle bir şey ortaya çıktı ve ben çok sevdim. Sizce de sevimli değil mi?

Cute Teddy Bear Nail Art - Sevimli Ayıcık Nail Art

Cute Teddy Bear Nail Art - Sevimli Ayıcık Nail Art

Kullandığım ürünler:

Mor: H&M Pale Violet
Beyaz: Flormar Supermatte M103 Lily White
Lila: Flormar Pretty P19
Yuvarlak zımba: Born Pretty Store (Detayları burada.)
Şerit bant: Born Pretty Store (Detayları burada.)

Cute Teddy Bear Nail Art - Flormar Nail Polishes & Born Pretty Store Studs

Bugünlük benden bu kadar. Eğer tasarımımı beğendiyseniz arkadaşlarınızla da twitter, facebook, instagram, G+ ya da mail aracılığı ile paylaşmayı unutmayın. Bunun için ağalıdaki butonları kullanabilirsiniz. Gelecek nail art tasarımlarımı kaçırmamak için de buraya tıklayarak blogumu takibe alabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Alice

18 Şubat 2015 Çarşamba

Nail Art Alışverişi / Nail Art Haul


(For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

Nail Art Alışverişi

Herkese merhabalar,

Yaklaşık 2 ay önce, Born Pretty Store’da büyük bir indirim vardı. Bu şansı kaçırmak istemedim ve hemen siparişimi verdim. Ben siparişimi verdikten iki gün sonra bazı ürünler daha da indirime girmişti ve instagram hesabımda paylaşmış ve nail art malzemesi ihtiyacı olanların değerlendirmesini önermiştim.

Siparişimi verdikten yaklaşık 3 hafta sonra ürünlerim elimdeydi. Aslında ben daha uzun süreceğini tahmin ediyordum ama çabucak ulaştı. Ve bu yazımda sizlerle bu nail art alışverişimin detaylarını paylaşmak istiyorum.


Öncelikle siparişimin detaylarını göstereyim. Benim ödediğim fiyatlar aşağıda görünen fiyatlar. Eğer ürünleri sitede aratırsanız (Ürün kodunu arama kutucuğuna yazarak ulaşabilirsiniz.) birçoğunun şimdi daha yüksek fiyatlarla satıldığını görebilirsiniz.

Born Pretty Store Nail Art Haul / Alışveriş

Aşağıdakiler de elime geçen ürünler:

Born Pretty Store Nail Art Haul / Alışveriş

Birkaç farklı çeşit, renk ve desende nail art zımbaları aldım. İnanılmaz hesaplıya geldiler. Gelecek nail art çalışmalarımda zaman zaman bunları da kullanmayı planlıyorum. Kullanmak da çok kolay. Nasıl kullanılacağını öğrenmek ve zımbalarla yaptığım tetris nail art çalışmamı görmek için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Eğer tetris nail art videomu izlerseniz göreceksiniz ki aslında ucu balmumundan yapılmış zımba/taş kalemine ihtiyacım yok. Ama yine de merak ettim gerçekten işi kolaylaştırıyor mu diye. Bir süre kullandıktan sonra hakkında bir yazı da hazırlayabilirim belki ^^

Daha önce profesyonel noktalama aletlerim yoktu. Ben de kendi noktalama aletlerimi yapmıştım. Hatta blogdaki ilk yazım DIY noktama aletleri idi. (Yazıyı burada görebilirsiniz.) Daha sonra aldığım Flormar nail art fırça setinin içinden de bir tane küçük uçlu noktalama aleti çıkmıştı. Bu blogda gördüğünüz tüm çalışmalarda ben çoğunlukla kendi yaptıklarımı kullandım ve çok da iyi iş görüyorlar. Bu 5li noktalama aleti setini almamın sebebi nail art çalışmalarımı artık daha hızlı yapmak istemem ve yapım aşamasında temizlemekle uğraşmak istemememdir. Bir de hesaplı olunca denemek istedim ;)

French manikür bantları da “Eh işte, dursun bir kenarda” diyerek aldığım bir ürün oldu.  Eğer buradaki nail art çalışmamı gördüyseniz, onlarsız da yapılabildiğini biliyorsunuzdur ;)

Son olarak 0.99 dolara içinden iki tane rastgele tırnak baskı kalıbı çıkan bir şanslı kutu aldım =) Ve bana gönderilenler hoşuma gitti.

Ürünlerin toplam fiyatı 10.93 dolar tuttu. 3 dolar da kargomu kayıtlı olarak göndermelerini istediğim için ödedim. “Points reddemed” kısmındaki miktar da şurada bahsettiğim daha önceki alışverişimden sonra kazandığım puanlar. Sonuçta toplam ödediğim fiyat 12.64 dolar oldu.


Çok hesaplı bir alışveriş olduğunu düşünüyorum. Eğer siz de nail art ürünleri almak istiyorsanız Born Pretty Store’u denemenizi tavsiye edebilirim. Eğer twitter ve instagram hesaplarını takip ederseniz indirimlerden zamanında haberiniz de olabilir. Bir de alışverişinizde WDTX31 kodunu kullanırsanız, normal fiyatlı ürünler üzerinden %10 indirim kazanabilirsiniz.

Ürünlerle ve Born Pretty Store ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa lütfen çekinmeden sorun.

Not: Bu yazıda bahsi geçen ürünler sponsor ürünü değildir ve tamamı kendi paramla satın aldığım ürünlerdir.

Sevgilerimle,

Alice



11 Şubat 2015 Çarşamba

“Havada aşk var” / “Love is in the Air” Nail Art


(For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

“Havada aşk var” Nail art

Herkese merhaba,

Sevgililer günü yaklaşıyor ^^ Eğer bu özel günde siz de tırnaklarınızı hem güzel hem de kolay bir şekilde süslemek istiyorsanız bugünkü yazım tam olarak sizin için: “Havada aşk var”

Valentine's Day - Love is in the Air Heart Nail Art

Bu tasarım için öncelikle tüm tırnaklarımı Rival de Loop Holo Nails #2 Lost in Space oje ile boyayarak başladım. (Bu ojenin tek başına nasıl göründüğüne buradan bakabilirsiniz.) Sonra orta ve yüzük parmaklarıma birer kırmızı kalp yaptım. Kalp yapmanın en kolay yolunu şuradaki videomda görebilirsiniz. Son olarak Siyah nail art kalemi ile kalpleri çevreledim.

Valentine's Day - Love is in the Air Heart Nail Art

İşaret ve küçük parmaklarıma kalp balonlarının iplerini temsilen siyah çizgiler çizdim. Ve tamamlamak için de başparmağıma yine aynı kalemle “love” yazdım.

Valentine's Day - Love is in the Air Heart Nail Art

Aşağıda tüm halini görebilirsiniz:

Valentine's Day - Love is in the Air Heart Nail Art

Valentine's Day - Love is in the Air Heart Nail Art

Kullandığı ürünler:

Gri / Holografik: Rival de Loop Holo Nails #2 Lost in Space
Kırmızı: Golden Rose Paris 59
Nail Art Kalemi: Rival de Loop Young 06 Black

Valentine's Day Nail Art - Rival de Loop Young French Manicure Pen

Bugünlük benden bu kadar. Umarım tasarımı beğenmişsinizdir. Ben çok kolay bir nail art olduğunu düşünüyor ve Sevgililer günü için mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Yazı yazıp çizgi çizebiliyorsanız bu nail art’ı yapamamanız için hiçbir sebep yok ^^

Not: Bu tasarım için Mich’in nail art çalışmasından esinlendim ama tabi ki kendime göre adapte ettim ^^
Sevgililer günü için plan yapmaya başladık mı?

Sevgiler,

Alice


4 Şubat 2015 Çarşamba

Harry Potter Nail Art


(For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

Harry Potter Nail Art

Herkese merhabalar,

Dün birden fark ettim ki ben 31 gün 31 tasarım konularımı henüz tamamlamadım =/ Epey uzun zaman önce başlamış ama sonra sınırlı bir alana kapalı kalmaktan sıkılıp sizlerle farklı şeyler paylaşmak istemiş ve ara vermiştim. Aklıma gelmişken sıradan devam edebilirim diye düşündüm ve size 23. Günün konusu olan “Bir filmden esinlenerek” yaptığın nail art çalışmamı paylaşmak istedim. Kitaplarını filmlerinden çok daha fazla sevmiş olsam da (İkişer defa okudum tüm seriyi ^^) Harry Potter’dan esinlenerek yaptığım nail art ile karşınızdayım:

Harry Potter Nail Art

Bu çalışma için tabi ki Harry ile başladım. Sade bir çalışma olmasını istediğim için de sadece gözlüklerini ve alnındaki yara izini çizdim.

1. Tırnağımızı beyaz boyuyoruz.
2. Gözlük için yan yana iki yuvarlak çiziyoruz.
3. Fotoğrafta gördüğümüz gibi iki yuvarlağı ortadan birleştiriyoruz.
4. Alnındaki yara izini de tamamlayınca Harry Potter hazır oluyor ^^

Harry Potter Nail Art

Harry’den sonra Ölüm Yadigarları’nı çizmek istedim.

1. Tırnağımızı beyaz boyuyoruz.
2. Büyük bir üçgen çiziyoruz.
3. Üçgenin ortasına dik bir çizgi çekiyoruz.
4. Fotoğrafta görüldüğü gibi bir yuvarlak çizerek sembolümüzü tamamlıyoruz.

Harry Potter Nail Art - Deathly Hallows

Harry’nin yalnız kalmasını istemediğim için bembeyaz ve güzel mi güzel Hedwig’i de çizmek istedim. Ve bunun için baskı ile ojeden çıkartma yaptım. Bunu yapmak için:

1. Baskılı nail art yaparken olduğu gibi şeklimizi damga aletine alıyoruz.
2. Birkaç dakika bekleyip üstüne şeffaf oje sürüyoruz.
3. Tamamen kurumasını bekleyip (Ben yaklaşık yarım saat bekledim.) sonrasında yavaşça damgadan ojemizi alıyoruz.

Harry Potter Nail Art - Hedwig

Şimdi sıra bunu tırnağımıza uygulamakta:

1. Tırnağımızı siyah boyayıp kurumasını bekliyoruz.
2. Baykuş çıkartmamızı alıp tırnağımızın üzerine yerleştiriyoruz. Kenarlardan bastırdığınızda fazlalık kısım kopuyor zaten ama kazaya kurban gitmemek için minik bir makas yardımıyla da kesebilirsiniz.
3. Üstüne son kat cilası uyguluyoruz ve Hedwig de hazır oluyor böylece ^^

Harry Potter Nail Art - Hedwig

Yüzük parmağımda altın rengi kullanıp fark yaratmak istedim. Ve Harry Potter’ın logosunu çizdim.

1. Tırnağımızı altın rengi oje ile boyuyoruz.
2. H ve P harflerini yazıyoruz. Bunun için internetten “Harry Potter logo” olarak arayıp resimlere bakarak daha başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Harry Potter Nail Art

Sanırım benim Harry Potter sevgim asla bitmeyecek ^^ Tıpkı Snape’in Lily’ye olan sevgisi gibi. Bu yüzden de onları anmak için son kalan başparmağıma da “Always” yazmak istedim. A harfi için de “Ölüm yadigarlari” sembolünü kullandım.

Harry Potter Nail Art - Always

Bugünkü nail art çalışmam bu kadardı. Tırnaklarımda böyle görünüyor:

Harry Potter Nail Art

Harry Potter Nail Art

Kullandığım ürünler:

Beyaz: Pastel 04
Siyah: NYC 119 City Blackout
Altın: Betty Boop 20 Glam
Nail Art Kalemi: Rival de Loop Young 06 Black
Baskı deseni: Born Pretty Store BP-04 (Şuradaki yazımda bahsetmiştim.)
Damga: Essence Love Letters stampy set (Şurada detaylarıyla anlatmıştım.)

Harry Potter Nail Art - Pastel, NYC, Betty Boop, RDL Young, Essence

Son olarak bu tasarımımda kullandığım nail art kalemi hakkında birkaç yorumda bulunmak istedim. Bu Rossmann’larda satılan Rival de Loop Young markasına ait bir kalem. Belli ölçüde işleri kolaylaştırdığını söyleyebilirim. Böyle detaylı çalışacağınız zaman ince fırçaya ihtiyacınız kalmıyor. Hem sonra fırçaları temizleme derdi de yok. Bu yüzden özellikle nail art yapmaya yeni başlayanlar için işe yarar bir ürün olabilir. Ancak kullanırken biraz dikkatli olmanız gerekiyor. Boya kalemin ucuna her zaman öyle kolay gelmiyor. Önce başka bir yerde deneyip öyle tırnağınıza uygulamanız gerekir. Ayrıca ojenizin tamamen kuru olması gerekiyor. Bunun için hızlı kuruyan bir son kat cilası sürüp o tamamen kuruduktan sonra kalemi kullanmanızı tavsiye ederim naçizane.

Umarım bu tasarımımı beğenmişsinizdir =) Eğer siz de yapmak isterseniz, fotoğraflarınızı benimle email, twitter ya da instagram üzerinden paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Bu arada sıradaki konu “Bir kitaptan esinlenerek nail art”. Önerisi olan var mı?

Sevgiler,

Alice


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...